Gorenje Tiki: Umrlica zbog Srbije

Izvor: B92, 30.Nov.2010, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorenje Tiki: "Umrlica" zbog Srbije

Ljubljana -- Radnici slovenačkog preduzeća "Gorenje Tiki", koje se seli u Srbiju, danas mu drže "komemorativnu sednicu".

"Na žalost se radi o takozvanoj 'naizgled smrti', jer će Gorenje Tiki i dalje živeti, u srcima i žuljevima srpskih radnika u Staroj Pazovi", saopštili su slovenački radnici ovog preduzeća, koje se odlukom matičnog Gorenja seli u Srbiju, u Staru Pazovu.

Zbog ove odluke će slovenački radnici ostati bez posla i podsećaju da se to zna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već nekoliko meseci, kao i da su upozoravali na to da rukovodstvo uništava zdravu firmu, ali niko nije hteo da ih sluša.

Njihov sindikat je pozvao i premijera Slovenije, Boruta Pahora da spreči seljenje "Gorenje Tiki" u Srbiju samo zbog jeftinije radne snage. Radnici su bili ubeđeni da bi premijer morao da, u krizi, pomogne i njima, ali odgovor na svoje molbe nisu dobili.

Zato radnici drže svom preduzeću komemorativnu sednicu, uz objavljenu umrlicu na kojoj piše: "Na osnovu odluke ’Gorenje d.d.’ nas je u 58. godini života napustio naš dugogodišnji saradnik, ’Gorenje Tiki d.o.o.’, u potpisu ’Ožalošćeni radnici’".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.