Izvor: S media, 29.Jan.2013, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golf 7 je samo početak: Automobili će se praviti od plastike?

Nemački Folksvagen je pojedine delove novog Golfa 7 počeo da pravi isključivo od plastike.

Prednji vezni nosač kod novog Golfa 7 u potpunosti je napravljen od plastike. Zbog toga je ovaj deo, koji duguje svoj oblik složenim proračunima i simulacijama, jedan od prvih prednjih veznih nosača bez metalnog pojačanja.

Delovi od čeličnog lima, koji su ranije korišćeni, sada su eliminisani.

Inteligentni dizajn uz Ultrasim

Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ograničenog prostora za ugradnju, zahtevi za deo koji je u potpunosti napravljen od plastike uključuju spektar vrlo zahtevnih slučajeva opterećenja: među njima statičku i dinamičku mogućnost neuspeha mehanizma za otvaranje i zatvaranje haube, gde je nepravilno otvaranje i zatvaranje haube simulirano i testirano pod najsurovijim uslovima.

Kreš senzori: Ispravno predviđanje

Posebna pažnja posvećena je kreš senzorima koji se nalaze na prednjem delu. Oni su zaduženi za otvaranje vazdušnog jastuka u pravom trenutku pri direktnom sudaru. Zbog takvih situacija, plastični deo mora ispoljiti određenu dinamičku krutost na utvrđenim mestima i mora zadovoljiti kriterijume izdržljivosti za ubrzanje prilikom sudara koje određuje proizvođač automobila.

Izvor:S media

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novitet kod golfa 7, prednji nosač od plastike

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jan.2013

BEOGRAD - Njemački Folksvagen je pojedine dijelove novog golfa 7 počeo da pravi isključivo od plastike.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Plastični delovi za "golf 7"

Izvor: Mondo, 30.Jan.2013, 01:42

Nemački "Folksvagen" je određene delove novog "golfa 7" počeo da pravi isključivo od plastike...Novitet kod "Folksvagenovog" modela "golf 7" je prednji vezni nosač u potpunosti napravljen od plastike, i to je jedan od prvih prednjih veznih nosača bez metalnog pojačanja, saopšteno je iz kompanije...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.