Izvor: Danas, 30.Jul.2023, 19:47

Gojko Božović za Danas: Albahari je bio čarobnjak priče, taj tihi i mirni, istrajni i dobri, sabrani i mudri čovek oblikovao je svoj svet i pripovedački ton koji zovemo imenom pisca – albaharijevskim

Veliki David Albahari, jedan od ključnih pisaca jugoslovenske i ovdašnje književnosti, čija su dela prevođena na francuski, nemački, engleski, hebrejski, italijanski, poljski, albanski, slovački, mađarski i druge brojne jezike, član Srspke akademije nauka i umetnosti, srpskog PEN centra i Srpskog književnog društva, preminuo je danas u Urgentnom centru u Beogradu, objavila je njegova porodica.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Božović: Taj tihi i mirni, istrajni i dobri, sabrani i mudri čovek David Albahari

Izvor: Blic, 30.Jul.2023

Pisac i osnivač izdavačke kuće "Arhipelag" Gojko Božović izjavio je večeras povodom odlaska književnika Davida Albaharija da je on bio jedan od najznačajnijih pripovedača i romansijera u srpskoj književnosti druge polovine XX i u prvim decenijama XXI veka.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.