Godišnjica Cerske bitke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2016, 02:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica Cerske bitke

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Dragan Popović, predvodiće danas, državnu ceremoniju povodom obeležavanja 102. godišnjice Cerske bitke.

Organizator državne ceremonije, koja se održava u okviru spomen-kompleksa "Cerska bitka" u mestu Tekeriš kod Loznice, je Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije Vlade Republike Srbije.

Kraj spomen-kosturnice u Tekerišu vence će položiti i predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, gradova Loznice i Šapca, opštine Krupanj, kao i predstavnici brojnih udruženja i građani opredeljeni za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, navodi se u saopštenju Odbora.

Cerska bitka, koja se odigrala tokom avgusta 1914. godine, predstavlja jednu od najznačajnijih i najvećih pobeda srpske vojske u Prvom svetskom ratu. Ona je istovremeno i blistav primer taktički dobro osmišljene i ostvarene vojne operacije.

Pripadnici srpske vojske, predvođeni generalom Stepom Stepanovićem, pružili su primer bezmerne hrabrosti i patriotizma koji je ostao utkan u kolektivnu svest nacije sve do naših dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.