Godišnja stopa inflacije u Sjevernoj Makedoniji u novembru pala na 3,1 odsto

Izvor: Capital.ba, 07.Dec.2023, 15:41

Godišnja stopa inflacije u Sjevernoj Makedoniji u novembru pala na 3,1 odsto

SKOPLJE – Godišnja stopa inflacije u Severnoj Makedoniji je u novembru pala na 3,1 odsto sa oktobarskih 3,5 odsto, saopštio je danas Državni zavod za statistiku Sjeverne Makedonije – Makstat. FOTO: Pixaby Cijene hrane i bezalkolnih pića su u novembru međugodišnje porasle za 0,3 odsto, kao i cijene stambeno-komunalnih usluga – 5,1 odsto, odjeće i obuće – četiri odsto, namještaja i opreme za domaćinstvo – 9,3 odsto, navodi se na sajtu Makstata. U svim navedenim slučajevima je >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << međugodišnji rast cijena bio manji nego u oktobru. Nasuprot tome, cijene u oblasti komunikacija su ubrzale rast na 2,4 odsto sa septembarskih 0,2 odsto, dok su cijene transporta međugodišnje pale za 2,4 odsto. Godišnja stopa bazne inflacije u Sjevernoj Makedoniji je u novembru pala na 3,86 odsto, sa oktobarskih 5,83 odsto. Na mjesečnom nivou su cijene porasle za 0,1 odsto u odnosu na oktobar. Чланак Godišnja stopa inflacije u Sjevernoj Makedoniji u novembru pala na 3,1 odsto се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Godišnja stopa inflacije u Nemačkoj u novembru potvrđena na 3,2 odsto

Izvor: B92, 08.Dec.2023, 12:19

Godišnja stopa inflacije u Nemačkoj je u novembru pala na 3,2 odsto sa oktobarskih 3,8 odsto, u skladu sa prethodnom procenom...To je potvrdio danas nemački savezni Zavod za statistiku - Destatis...Inflacija u Nemačkoj je u novembru bila najniža od juna 2021. godine..."Stopa inflacije je oslabila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.