Gligorov:Srbija na početku bankrota

Izvor: B92, 20.Avg.2012, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gligorov:Srbija na početku bankrota

Beograd -- Istraživač bečkog Instituta za međunarodne ekonomske studije Vladimir Gligorov ocenio je da je Srbija već na početku procesa bankrotstva.

Prema njegovim rečima, naašoj zemlji preti bankrot zbog toga što ne može da servisira dugove na domaćem i međunarodnom finansijskom tržištu, ali da bankrot ne mora imati loš ishod, a kakav će ishod imati zavisiće od aktuelne vlade.

Kada je reč o obavezama prema inostranstvu, obično se može reći da se zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nalazi u pretkriznoj ili kriznoj situaciji ukoliko traži stand by aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

To je prvi korak u procesu koji bi se mogao poistovetiti sa procesom bankrotstva, izjavio je Gligorov u intervjuu Radiju Slobodna Evropa.

Kompletan intervju koji je Gligorić dao za Slobodnu Evropu možete pročitati ovde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.