Glavni izvozni partner BiH, glavni uvozni Rusija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2009, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavni izvozni partner BiH, glavni uvozni Rusija

BEOGRAD - Glavni izvozni partner Srbije u prvih devet meseci ove godine bila je Bosna i Hercegovina, u koju je izvezena roba vredna 718 miliona dolara, a glavni uvozni partner Rusija, iz koje je uvezena roba za 1,5 milijardi dolara, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku.

U izvozu, glavni spoljnotrgovinski partneri, posle BiH, bile su Nemačka sa 652,4 miliona dolara i Crna Gora sa 628 miliona dolara.

Glavni spoljnotrgovinski partneri u uvozu, posle Rusije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bile su Nemačka sa 1,4 milijardi dolara i Italija sa 1,1 milijardom dolara.

Spoljnotrgovinska robna razmena bila je najveća sa članicama Evropske unije - više od polovine ukupne razmene, a najveći suficit u razmeni ostvaren je sa Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom, Irakom i Makedonijom.

Najveći deficit javlja se u trgovini sa Ruskom Federacijom zbog uvoza energenata, pre svega, nafte i gasa.

Naš drugi po važnosti partner su zemlje CEFTA sporazuma, sa kojima imamo suficit u razmeni od 1,04 milijardi dolara, a koji je rezultat uglavnom izvoza poljoprivrednih proizvoda.

Spoljnotrgovinski deficit Srbije u prvih devet meseci bio je 5,1 milijardi dolara, što čini smanjenje od 44,8 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija: Izvozimo Bosni, uvozimo od Rusa

Izvor: Vesti-online.com, 07.Nov.2009

Glavni izvozni partner Srbije u prvih devet meseci ove godine bila je Bosna i Hercegovina, u koju je izvezena roba vredna 718 miliona dolara, a glavni uvozni partner Rusija, iz koje je uvezena roba za 1,5 milijardi dolara, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku...U izvozu, glavni spoljnotrgovinski...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.