Glavna skupština Ine potvrdila dividendu od 15 kuna

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jun.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavna skupština Ine potvrdila dividendu od 15 kuna

ZAGREB - Glavna skupština Ine potvrdila je danas isplatu dividende od 15 kuna po dionici.

Glavna skupština utvrđuje da je datum kojim dioničar stječe pravo na isplatu dividende 26. lipnja 2015. Dividenda će se isplatiti u novcu registriranim dioničarima najkasnije do 12. srpnja 2015.

Najvećem pojedinačnom dioničaru Ine, mađarskom MOL-u, koji ima 49,08 posto dionica, pripada dividenda u iznosu od 73,6 milijuna kuna, hrvatskoj Vladi, koja drži 44,84 posto dionica, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u iznosu od 67,3 milijuna kuna, dok ostalim dioničarima za dividendu ide iznos od ukupno 9,1 milijun kuna. Inače, prethodni je put Ina dividendu isplatila 2013. godine i tada je iz dobiti za 2012. godinu za dividendu isplaćeno 343,6 milijuna kuna ili 34,36 kuna po dionici.

Potvrđena je dopuna djelatnosti kompanije pa bi, sukladno poslovnim potrebama kompanije, Ina bila registrirana i ubuduće bi mogla obavljati i djelatnosti upravljanja željezničkom infrastrukturom, pružanja željezničkih usluga i prijevoza, priveza i odveza brodova, jahti, ribarskih i drugih brodica i plutajućih objekata, kao i pomorske agencijske poslove.

Za revizora poslovanja INA, d.d. u 2015. godini izabire se revizorska tvrtka Ernst & Young.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.