Gde su pare za socijalni program

Izvor: B92, 19.Jan.2015, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gde su pare za socijalni program"

Oko stotinu radnika kraljevačke Fabrike vagona danas je protestovalo na ulicama jer su ostali bez novca iz socijalnog programa.

Predsednik Štrajkačkog odbora Fabrike vagona Nenad Terzić kazao je da se, prema sprovedenoj anketi, od 730 zaposlenih radnika, 423 izjasnilo za napuštanje fabrike po socijalnom programu Vlade Srbije.

"Naš menadžment je do 21. decembra trebao da sprovede socijalni program.., ali kada smo mi pozvali Ministarstvo za rad i socijalna pitanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečeno nam je da su kod njih iz FVK stigli samo anketni listići i zahtev za socijalni program", objasnio je Terzić.

On je dodao da je država dala pravo preduzeću da dobije novac iz socijalnog programa.

"Menažment je bio u obavezi to da uradi, a nije ga uradio. Neka država vidi ko je kriv, da li nas država laže ili menadžment, ali mi smo ovde kolateralna šteta", ocenio je Terzić.

On je naveo da će radnici FVK danas ispred zgrade gradske skupštine postaviti ultimatum upravi preduzeća i dražavi, da se izjasne da li je novac iz socijalnog programa za njih, ili nije.

Direktor FVK Zoran Minović je izjavio da je uprava svoj deo posla obavio i da je dokumentacija za odlazak radnika iz te fabrike po socijalnom programu, poslata elektronskom poštom 23. decembra Ministarstvu za rad i socijalnu politiku, a "gde je to sad zapelo, ja ne znam", kazao je Minović.

On je rekao da je u Beogradu u Agenciji za privatizaciju gde će se videti kakav će biti privatizacioni model za Fabriku vagona, i da će "ukoliko stigne, proveriti da li je socijalni program iz kraljevačke FVK poslat elektronskom poštom, stigao u Ministarstvo za rad".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Terzić: Socijalni program tražilo 423 radnika

Izvor: Beta Video, 19.Jan.2015

KRALJEVO - Predsednik Štrajkačkog odbora Fabrike vagona Nenad Terzić kazao je da se, prema sprovedenoj anketi, od 730 zaposlenih radnika, 423 izjasnilo za napuštanje fabrike po socijalnom programu Vlade Srbije.

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.