Gde je danas vlasnik Majspejsa?

Izvor: B92, 02.Apr.2015, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde je danas vlasnik Majspejsa?

Sećate li se ko vam je bio prvi prijatelj na društvenoj mreži Majspejs? Ne vaša mama, ne ni radoznala tetka, već Tom Anderson osnivač Majspejs-a.

Uprkos tome što je Majspejs doživeo pad kada su u pitanju društvene mreže jer nije mogao da ide u korak sa moćnim Fejsbukom, on je još uvek tu.

Sada čestvuje u maskaradi kao servis za "strim" muzike.

A prema pisanju Gardijana, Majspejs je i te kako oživeo u Americi s obzirom da ima više korisnika mesečno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nego Vice, Snapchat i Vine.

Ipak, Majspejs uz koji su neki odrasli je odavno nestao.

Anderson ga je prodao kompaniji medijskog magnata Ruperta Mardoka pre 10 godina za 580 miliona dolara.

.

Sada kada više nije zauzet time da bude mnogima prijatelj, znate li šta radi?

Anderson uživa u svom ogromnom bogatstvu, ali ne na način kao što to radi lik kojeg tumači Leonardo di Kaprio u filmu "Vuk sa Volstrita", raspiajući svoj nemilice svoj novac, već se više ponaša kao zabavni, a istovremeno imućni istraživač.

Andersonov Instagram profil to i svedoči s obzirom da se na njemu može videti da on svoj novac troši putujući po svetu.

Anderson više nema koristi od Majspejsa, ali mu i na polju društvenih mreža ide odlično s obzirom da njegov Tviter profil prati više od 270.000 ljudi, a njegov Instagram profil oko 116.000 korisnika.

Njegove fotografije sa putovanja ostaviće vas bez daha.

.

.

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.