Gaspromnjeft raskinuo ugovor u BiH

Izvor: B92, 03.Jun.2013, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gaspromnjeft raskinuo ugovor u BiH

Najveća ruska državna naftna kompanija Gaspromnjeft otkazala je dvogodišnji ugovor o zakupu skladišta u "Naftnim terminalima BiH" (NTF) u Pločama.

Otkazivanjem ovog ugovora NTF je izgubio blizu tri miliona KM (1,5 miliona evra), jer je Gaspromnjeft po ugovoru na dve godine trebao da plaća 60.000 evra mesečno, kaže generalni direktor "Terminala BiH", Rasim Kadić, a prenosi Dnevni Avaz.

Gaspromnjeft je, nakon kupovine OMV-ovih pumpi u BiH, osnovao u Sarajevu firmu "G >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - petrol" koja je pre nekoliko dana uputila zvanično pismo na adresu NTF-a kako bi od 1. jula otkazali zakup skladišta koje je do tada koristio OMV. Reč je o rezervoaru ukupne zapremine od 10.000 kubnih metara.

Kadić kaže da je NTF već raspisao javni poziv za zakup skladišta kako bi rešio ovu situaciju. On naglašava da su se Rusi obavezali da će u naredna dva meseca isplatiti sva sredstva vezana ugovorom koji je važio do decembra meseca.

"Imaćemo štetu ukoliko ubrzo ne nađemo novog kupca koji nam je potreban da normalno funkcionišemo. Za sada imamo jedino višegodišnji ugovor o zakupu s Petrolom, i on važi do 2018. godine, svi drugi su na dve godine", kaže Kadić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gazprom Neft raskinuo ugovor u BiH

Izvor: GdeInvestirati.com, 03.Jun.2013

Najveća ruska državna naftna kompanija Gazprom Neft otkazala je dvogodišnji ugovor o zakupu skladišta u "Naftnim terminalima BiH" (NTF) u Pločama. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.