Gas skuplji, gorivo jeftinije

Izvor: B92, 10.Okt.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gas skuplji, gorivo jeftinije

(FoNet, arhiva)

Beograd -- Vlada je dala saglasnost na predlog "Srbijagasa" o povećanju cena za prirodni gas, a Ministarstvo energetike najavilo smanjenje cene goriva od subote.

Za potrošače u domaćinstvima cena gasa biće povećana sa 21,27 dinara na 31,41 dinar po metru kubnom. Za potrošače koji koriste gas za daljinske sisteme grejanja, cena će biti povećana sa sadašnjih 22,85 dinara na 31,41 dinara po kvadratu, a gorivo na pumpama u Srbiji od subote bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pojeftini u proseku 0,93 odsto, odnosno 84 pare po litru.

Kako je saopštilo Ministarstvo energetike, motorni benzini trebalo bi u proseku da pojeftine 77 para po litru, a dizel goriva 90 para po litru.

Ministarstvo rudarstva i energetike saopštilo je da su se stekli uslovi za smanjenje maloprodajne cene naftnih derivata pošto je od poslednje promene cena goriva u Srbiji cena sirove nafte na svetskom tržištu izražena u dinarima smanjena u proseku 1,51 odsto.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.