Garancijski fond Vojvodine posebno prepoznaje poljoprivrednike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2018, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Garancijski fond Vojvodine posebno prepoznaje poljoprivrednike

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević je na današnjoj svečanosti u Srpskom narodnom pozorištu, povodom obeležavanja 15 godina rada Garancijskog fonda Vojvodine, ukazao na značaj ove finansijske institucije, koja je, kako je naglasio, i osnovana sa namerom da svojim klijentima obezbeđuje povoljne uslove garancija za dobijanje kredita kod poslovnih banaka u cilju razvoja privredne delatnosti.

"Garancijski fond je u poslednje dve godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << značajno inovirao u svoje konkursne linije i generalno ih prilagodio potrebama vojvođanske privrede. Veoma je značajno što posebno prepoznaje poljoprivrednike Vojvodine i njihove potrebe, kao i IPARD program, čime je omogućio da naši poljoprivrednici lakše dođu do povoljnih garancija i tako realizuju značajne investicije za vojvođansku privredu", istakao je ovom prilikom Radojević.

Radojević je izneo uverenje da će Garancijski fond i u 2019. godini nastaviti sa reformom svojih konkursnih linija, kako bi se na adekvatan način prilagodio zahtevima privrede u našoj pokrajini.

Ova finansijska institucija, koja učestvuje u realizaciji programskih aktivnosti Pokrajinske vlade, prema rečima direktora Garancijskog fonda AP Vojvodine Đorđa Rakovića, u poslednjih 15 godina podelila je preko 1.700 garancija u vrednosti oko 60 miliona evra. Od ukupnog broja garancija, čak 80 odsto je bilo namenjeno poljoprivredi, a u narednoj godini, pored sadašnjih devet na raspolaganju vojvođanskim privrednicima biće još dve konkursne linije. Nove linije će se odnositi na razvoj informacionih tehnologija i promociju izvoza.

Garancijski fond Vojvodine je uspeo da se uspešno pozicionira i na međunarodnom planu, kao član je Asocijacije evropskih garancijskih fondova, a još jedan značajan doprinos beleži i na planu ženskog preduzetništva za šta je lane dobio i značajno međunarodnu nagradu. Reč je o međunarodnom projektu na kojem su učešće uzeli i fondovi iz Mađarske i Rumunija, a Garancijski fond je kao jedini iz Srbije realizovao projekat, zahvaljujući kojem je otvoreno čak 806 novih radnih mesta za žene iz ruralnih sredina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.