Galenika sa četvrtog skočila na drugo mesto na tržištu lekova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2019, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galenika sa četvrtog skočila na drugo mesto na tržištu lekova

Domaća farmaceutska kompanija Galenika a.d., koja je privatizacijom postala deo međunarodne NC grupe, jedne od najvećih farmaceutskih kuća u Latinskoj Americi, u prvoj polovini ove godine dostigla je ukupnu prodaju svojih proizvoda na tržištu Srbije od 27,4 miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju Galenike, to predstavlja povećanje od 13 odsto u odnosu na isti period 2018. godine.

Time je postignut, kaže se, pomak sa četvrtog na drugo mesto po tržišnom učešću >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Srbiji.

Galenika je u prvoj polovini 2019. godine povećala proizvodnju svojih proizvoda za 43,7 procenata u odnosu na isti period u prošle godine.

U naredne tri godine, kažu u ovom preduzeću, Galenika očekuje trend udvostručenja prodaje na srpskom tržištu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

POVEĆANO TRŽIŠNO UČEŠĆE Ova farmaceutska kompanija je sa četvrtog skočila na drugo mesto na tržištu lekova

Izvor: Blic, 23.Jul.2019

Domaća farmaceutska kompanija "Galenika", koja je privatizacijom postala deo međunarodne NC grupe, jedne od najvećih farmaceutskih kuća u Latinskoj Americi, u prvoj polovini ove godine dostigla je ukupnu prodaju svojih proizvoda na tržištu Srbije od 27,4 miliona evra.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.