GRADI SE SRPSKO-KINESKI INDUSTRIJSKI PARK: Otvara se 10.000 novih radnih mesta, evo kad počinju radovi

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2019, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRADI SE SRPSKO-KINESKI INDUSTRIJSKI PARK: Otvara se 10.000 novih radnih mesta, evo kad počinju radovi

Izgradnja srpsko-kineskog industrijskog parka pocetkom 2020. godine

Izgradnja Srpsko-kineskog industrijskog parka u Beogradu trebalo bi da započne početkom sledeće godine, saopšteno je danas posle sastanka ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića se predstavnicima kompanije China road and bridge corporation.

Na sastanku je potvrđeno da sprovođenje radnji neophodnih za početak izgradnje Industrijskog parka teče po planu, saopšteno je iz kabineta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ministra posle sastanka na kome je o napretku ovog projekta.

Popović je istakao da je u toku izrada Master plana i da će Industrijski park u Beogradu biti projektovan po uzoru na najbolje i najmodernije industrijske parkove u Kini i svetu.

- Radi se o Industrijskom parku koji će se prostirati na 330 hektara zemljišta kod Pupinovog mosta u Borči, gradiće se u tri faze a ukupna investicija iznosi oko 300 miliona evra", rekao je on i naveo da se očekuje se da će u parku biti -"direktno otvoreno 10.000 novih radnih mesta a indirektno još 15.000".

Popović je naveo da se radi o visokotehnološkim radnim mestima i "da će Industrijski park u Beogradu biti centar inovacionog razvoja u ovom delu Evrope, sa brojnim inovacionim kompanijama, fakultetima, najmodernijim laboratorijama za istraživanja i razvoj, posebno u oblasti veštačke inteligencije i robotike, u čemu su Kinezi lideri u svetu".

On je ukazao da će izgradnja ovog parka doprineti da mladi ostaju u Srbiji, kao i da se naša zemlja profiliše kao jedna od najatraktivnijih inovacionih i IT destinacija za inženjere iz inostranstva.

STARI NAZIVI SRPSKIH GRADOVA: Jeste li nekada bili u Paležu ili Gurgusovcu? Verovatno jeste, a da to i ne znate (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.