GRADI SE NAUČNI CENTAR U SRBIJI: Vodeća gejmerska kompanija investira u NAJNAPREDNIJU TEHNOLOGIJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2020, 17:00

GRADI SE NAUČNI CENTAR U SRBIJI: Vodeća gejmerska kompanija investira u NAJNAPREDNIJU TEHNOLOGIJU

Kompanija Epic Games gradi naučni centar u Novom Sadu

U Novom Sadu biće izgrađen novi naučno-obrazovni centar za razvoj naprednih tehnologija, kao dalji korak investiranja američke kompanije "Epic Games" u IT zajednicu u Srbiji i regionu.

Reč je o projektu srpske kompanije "3Lateral", sad članice "Epic Games" kompanije, jedne od vodećih tehnoloških kompanija iz oblasti interaktivne zabave, a koji je predstavljen u Novom Sadu sredinom juna.

Ako vam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Epic Games" ne zvuči dovoljno poznato, onda ćemo vam reći da je to kompanija, koja stoji iza mega hita, mobilne, konzolne i PC igre FORTNAJT, ali i iza "Epic Games Store", jedne od najvećih prodavnica igara, koja svake nedelje poklanja hit naslove (ove nedelje je to ARK: Survival Evolved)

U blizini novosadskog Univerziteta biće izgrađen centar za produkciju u domenu interaktivnih medija i istraživanje i razvoj tehnologija, a za tri do četiri godine na ovoj lokaciji radiće stručnjaci iz oblasti umetnosti i računarskih nauka na razvoju najnaprednijih tehnologija za ceo svet.

Premijerka Ana Brnabić je na premijeri ovog projekata, ispred naše zemlje rekla da Srbija ima sve uslove, kroz otvaranje naučnotehnoloških parkova i digitalno obrazovanje, da postane zemlja prepoznata po stvaranju novih tehnologija. Ona je istakla je značaj izgradnje centra u Novom Sadu, koji će biti evropski centar kompanije "Epic Games", ne može da bude izmeren novcem.

Premijerka je zahvalila vlasniku kompanije "3Lateral", kompanije, koja je već učestvovala u izradi svetskih hit igara i pre, nego što je postala deo "Epic Games" kompanije, Vladanu Mastiloviću na, kako je rekla, istrajnosti da sa porodicom ostane da živi i radi u Srbiji i stvara nove šanse za mlade u zemlji, kao i na tome što je ta kompanija pre dve godine prihvatila poziv Vlade Srbije i postala jedan od kreativnih ambasadora Srbije.

Dodala je da je to “signal“ za mlade da se obrazuju i ostaju u Srbiji.

Kompanija "3Lateral" kupila je parcelu u Radničkoj ulici u Novom Sadu na javnoj licitaciji prošle nedelje na kojoj će biti izgrađen novi naučno-obrazovni centar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.