GAZ otpušta sedam hiljada radnika

Izvor: B92, 03.Jul.2009, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GAZ otpušta sedam hiljada radnika

Moskva -- Drugi najveći ruski proizvođač vozila GAZ će ovog meseca srezati sedam hiljada radnih mesta zbog pada prodaje vozila.

Predstavnici tog proizvođača navode da se rusko tržište vozila, jedno od najbrže rastućih svetskih tržišta pre ekonomske krize, smanjilo se gotovo za polovinu u ovoj godini.

U GAZ-u kažu da očekuju još gore razdoblje, nagovestivši da bi taj proizvođač vozila mogao da bude prisiljen da zatvori nekoliko poslova. Ne postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moguće mere kojima bi se stimulisalo tržište, kažu u toj kompaniji i dodaju da mere koje je preduzela vlada do sada nisu dale rezultate.

Proizvođaču čuvenog modela „volga" obećane su četiri milijarde rubalja (92 miliona evra) u sklopu vladinog programa pomoći za premošćivanje nelikvidnosti u teško pogođenoj ruskoj automobilskoj industriji, koju dodatno pritiska navala uvoza.

Prodaja vozila u Rusiji pala je za 47 posto u prvih pet meseci ove godine u poređenju s istim razdobljem lani, objavilo je Evropsko poslovno udruženje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.