G20 za veći privredni rast

Izvor: Beta, 23.Feb.2014, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G20 za veći privredni rast

SIDNEJ, 23. februara 2014. (Beta-AFP) - Zemlje Grupe 20 najvećih svetskih privreda izrazile su u nedelju nadu na ministarskom sastanku u Sidneju da privredni rast bude povećan na dva odsto do 2018. godine i obećale da će njihove centralne nacionalne banke jasno saopštiti svoju monetarnu politiku.

Kako bi postigle taj cilj na inicijativu Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF), zemlje G20 su obećale da će imati ambiocioznu ali i realnu politiku.

"Vodićemo ambicioznu ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i realnu politiku kako bismo povećali privredni rast za dodatnih dva odsto u narednih pet godina. To podrazumeva više od 2.000 milijardi dolara u realnom roku, a to će omogućiti i nova brojna radna mesta", navodi se u zajedničkom saopštenju posle sastanka ministara finansija G20.

MMF predvidja za ovu godinu privredni rast od 3,7 odst,o a 2015. godine 3,9 odsto.

Nemačka se uzdržala da odredi tačan procenat svog privrednog rasta u zajedničkom saopštenju. Tu inicijativu su podržale Francuska, Australija, Velika Britanija i MMF.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ukrajina tema razgovora i G20 u Sidneju

Izvor: Blic, 23.Feb.2014

Zemlje Grupe 20 najvećih svetskih privreda složile su danas u Sidneju o brojnim privrednim pitanje, ali nisu o globalnoj podršci Ukrajini, koja je bila vanredna tema ministarskog sastanka, zbog čega neke zemlje nisu potpisale zajedničko saopštenje posle sastanka. Ministri finansija i guverneri...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.