Francuska skijališta kasne s otvaranjem sezone zbog nedostatka snega

Izvor: GdeInvestirati.com, 03.Dec.2014, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska skijališta kasne s otvaranjem sezone zbog nedostatka snega

GRENOBLE - Više francuskih skijališta odlučilo je za barem nedelju dana odloži otvaranje sezone skijanja zbog nedostatka snega, iako su njihova skijališta na vrlo visokim nadmorskim visinama, piše u utorak francuska agencija France presse.

Rani sneg koji je pao u novembru otopio se zbog visokih temperatura. U Courchevelu, čije su se piste delimično otvorile 22. novembra, neće se moći skijati od 6. decembra kao što je bilo predviđeno.

Što se tiče skijališta >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << Meribel, njegove će se padine otvoriti 13. decembra "pod uslovom da bude snega".

Odluku o odlaganju početka sezone doneli su i Chatel, Villard-de-Lans i Chamrousse.

Ni u Pirinejima situacija nije bolja, tamo se takođe ide prema odlaganju početka ski-sezone, kao i u planinskom masivu Vogezi.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.