Foxconn do 2023. godine u Indiji otvara dvije tvornice

Izvor: SEEbiz.eu, 31.Avg.2019, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Foxconn do 2023. godine u Indiji otvara dvije tvornice

PEKING - Aktualni trgovinski rat između SAD i Kine, ali i drugi razlozi kao što je velik rast indijskog tržišta čini se potakli su kinesku tvrtku Foxconn na rast ambicija i nastanak planova što se tiče njihove budućnosti u Indiji.

Foxconn trenutačno u Indiji ima dva postrojenja za proizvodnju mobilnih uređaja za tvrtke kao što su Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi i Amazon. Jedno je otvoreno prije četiri godine u Sri Cityju, a 2017. godine otvorena je još jedna tvornica >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u Sriperumbuduru.

Vrijedi istaknuti da u tim tvornicama rade gotovo isključivo žene (od 27 tisuća Foxconnovih zaposlenika u Indiji njih 90% su žene), ali i podatak da indijski radnici zarađuju samo trećinu onoga što zarade njihovi kolege u Kini.

Prema pisanju Bloomberga, Foxconn planira ekspanziju na indijskom tržištu, odnosno seljenje proizvodnje iz Kine u Indiju (u određenoj mjeri) te će tim povodom do 2023. godine u Indiji otvoriti još dva postrojenja.

Taj plan o ekspanziji je u skladu s indijskim planovima, ta zemlja planira do 2024. godine postati vrlo važan igrač što se tiče proizvodnje mobilnih uređaja uz porast proizvodnje uređaja namijenjenih izvozu (kao konkurencija Kini).

Problem u ovom planu predstavlja činjenica da u Indiji nedostaje prijeko potrebnih specijaliziranih stručnjaka što se tiče proizvodnje uređaja, a problem predstavlja slabija prometna povezanost te slabi opskrbni lanac.

Primjer je sadašnji skupi proces prebacivanja komponenti kao što su zasloni i baterije iz Kine u Indiju uz usporavanje samog procesa proizvodnje uređaja pa je potencijalni plan u budućnosti započeti proizvodnju takvih komponenti u Indiji bez uvoza iz Kine.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.