Formiranje EPS grupe prvi korak u korporativizaciji

Izvor: Beta, 01.Avg.2014, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formiranje EPS grupe prvi korak u korporativizaciji

BEOGRAD, 1. avgusta 2014. (Beta) - Vlada Srbije dala saglasnost na izmene i dopune osnivačkih akata zavisnih privrednih društava u okviru Elektroprivrede Srbije (EPS), saopstilo je u petak to javno preduzeće.

Kako se ističe, te izmene osnivačkih akata privrednih društava EPS-a su prvi korak u korporativizaciji tog preduzeća, koja će omogućiti smanjenje troškova, efikasno i transparentno poslovanje.

Navodi se da bi uvodjenjem jedinstvenog upravljanja i >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << ujednačavanjem poslovnih procesa i procedura na nivou sistema EPS-a godišnje trebalo da se uštedi 36 miliona evra, uz napomenu da na tome "već skoro dve godine insistira" Aleksandar Obradović, vršilac dužnosti direktora tog javnog preduzeća.

Prema saopštenju, nastankom EPS grupe mnoge neraconalanosti biće otklonjene i biće omogućeno drastično smanjenje broja direktora kojih sada ima oko 600.

Nova osnivačka akta privrednih društava, kako se navodi, prepoznaju EPS grupu kao celinu i uvod su u integraciju sistema, koja će omogućiti upravljanje svim procesima i uvodjenje jedinstvenog upravljanja u poslovima finansija, prava, informacionih tehnologija, javnih nabavki, ljudskih resursa i odnosa s javnošću.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Prvi korak u korporativizaciji EPS-a

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Avg.2014

BEOGRAD - Izmene i dopune osnivačkih akata zavisnih privrednih društava u okviru Elektroprivrede Srbije, na koje je Vlada Srbije dala saglasnost, predstavljaju prvi korak u korporativizaciji EPS-a.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.