Firma iz Kosjerića platila 212 miliona: Prodata jedna od najvećih fabrika hrane u Srbiji

Izvor: B92, 20.Nov.2019, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Firma iz Kosjerića platila 212 miliona: Prodata jedna od najvećih fabrika hrane u Srbiji

Požega -- Požeška "Budimka" prodata na javnoj licitaciji za 212.700.000 dinara kompaniji "Itn grupa" iz Kosjerića.

Ova kompanija iz Kosjerića se bavi inovacijama u poljoprivredi i proizvodnjom smrznutog voća i povrća.

Početne investicije u fabriku biće, kako navode, pet miliona evra, a očekuju da će početi sa radom na proleće.

Novi vlasnik "Budimke", direktor i suvlasnik ITN-a, Vera Marković rekla je za RTS da su planirane investicije preko pet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << miliona evra, a početak rada nekadašnjeg giganta najavljuje za proleće sledeće godine.

"Imamo cilj da nastavimo poslovanje, da proširimo svoju delatnost koja već postoji u fabrici u Kosjeriću sa zamrznutim voćem i povrćem gde je izvoz 99 odsto", rekla je Markovićeva.

Istakla je da se proizvodni program "Budimke" oslanja na njihove sadašnje delatnosti fabrike u Kosjeriću.

Za kupovinu "Budimke", u kojoj je proizvodnja stala 2015. godine, interesovanje su pretodnih godina pokazale kompanije iz Srbije, Evrope i Azije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRODATA "BUDIMKA" ITN Grupa iz Kosjerića pobedila na licitaciji i kupila fabriku u Požegi za 212 miliona dinara

Izvor: Blic, 20.Nov.2019

Požeška "Budimka" prodata je na javnoj licitaciji za 212,7 miliona dinara kompaniji "Itn grupa" iz Kosjerića koja se bavi inovacijama u poljoprivredi i proizvodnjom smrznutog voća i povrća. Početne investicije u fabriku biće, kako navode, pet miliona evra, a očekuju da će početi sa radom na...

Nastavak na Blic...

Kakva je budućnost "Budimke" posle prodaje

Izvor: RTS, 20.Nov.2019

Posle godina stečaja, jedan od najvećih srpskih brendova u preradi voća i povrća u rukama je novog, domaćeg vlasnika. "Budimka" iz Požege prodata je za 212,7 miliona dinara ITN grupi, koja će u fabriku uložiti najmanje pet miliona evra. Početak proizvodnje očekuje se na proleće. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.