Finska zabranila prelazak granice sa Rusijom biciklom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2015, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finska zabranila prelazak granice sa Rusijom biciklom

Finska granična policija zabranila je prelaženje granice sa Rusijom na biciklu, pa je sada dopušten prelazak samo u automobilu, objavili su lokalni mediji pozivajući se na graničnu policiju Laponije, najsevernijeg finskog okruga.

Ta mera je uvedena zbog toga što je sve više izbeglica ulazilo u Finsku iz Rusije na biciklima, a biće primenjivana samo na dva granična prelaza na severu Finske, prenela je agencija Tas s.

U saopštenju pogranične policije se navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je mera uvedena zato što "vožnja bicikla zimi predstavlja opanost po same bicikliste, kao i druge učesnike u saobraćaju".

Od srede do petka nijedan tražilac azila nije stigao na finske granične prelaze, dok je juče stigao jedan automobil sa šest putnika. Njih pet je zatražilo azil, dok šesti, državljanin Rusije, nije to uradio, ali je osumnjičen za organizovanje ilegalnog prevoza izbeglica preko granice.

Prema podacima finskog Ministarstva unutrašnjih poslova, od početka godine je u tu zemlju stiglo više od 32.000 migranata, uglavnom iz Iraka. Većina ih je u Finsku ušla iz Švedske, ali je njih 600 ušlo iz Rusije, preko dva granična prelaza na severu Finske, od kojih neki na biciklima, koristeći rupu u zakonu koji zabranjuje prelazak granice peške.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Iz Rusije "ne može biciklom na Finsku"

Izvor: B92, 27.Dec.2015

Helsinki -- Finska granična policija zabranila je prelaženje granice sa Rusijom na biciklu - dopušten je prelazak samo u automobilu, objavili su lokalni mediji...Ta mera je uvedena zbog toga što je sve više izbeglica ulazilo u Finsku iz Rusije na biciklima, a biće primenjivana samo na dva granična...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.