Izvor: B92, 01.Sep.2009, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finansijski ugovori za kredite

Beograd -- Skupština Srbije ratifikovala sinoć tri međunarodna finansijska ugovora kojima se omogućava realizacija kreditnih aranžmana i zajmova.

Skupština je ratifikovala finansijski ugovor Srbije, Evropske investicione banke i Narodne banke Srbije "Apeks zajam za mala i srednja preduzeća", kojim je predviđeno da se Srbiji stavi na raspolaganje kredit od 250 miliona evra.

Usvojen je i Sporazum o zajmu (dodatno finansiranje projekata zdravstva) između Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, koji utvrđuje da se Srbiji odobri dodatni zajam u iznosu od 10,5 miliona evra.

Poslanici su ratifikovali i sporazum o zaduživanju Srbije kod Alfa banke, Vojvođanske banke i Pireus banke, radi pribavljanja finansijskih sredstava potrebnih za finansiranje budžetskog deficita u iznosu od 90 miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.