Finansijski sistem stabilan, ali prete problemi

Izvor: B92, 29.Nov.2017, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Finansijski sistem stabilan, ali prete problemi"

Frankfurt -- Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da privredni rast održava stabilnost banaka i tržišta u 19 zemalja evrozone.

Međuti, ECB je upozorila i da sve veći rizici investitora mogu doneti probleme u budućnosti.

ECB je danas izdala dvogodišnji izveštaj o stabilnosti koji ima za cilj da obavesti javnost i vladine zvačnike o potencijalnim problemima koji mogu omesti privredu.

U izveštaju se navodi da sve jači oporavak evrozone "podržava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << finansijsku stabilnost" i da nije raširena prenaduvanost vrednosti na finansijskim tržištima u zemljama koje koriste evro.

Tržišta su i dalje osetljiva na nagle preokrete, ako bi investitori primili loše vesti koje menjaju perspektive rizika, navodi su izveštaju i dodaje da sve veća rizična ulaganja na finansijskim tržištima mogu "posejati seme za veliku korekciju cena u budućnosti".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.