Filozofski fakultet traži obustavu postupka dodjele počasnog doktorata Bandiću

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Mar.2019, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filozofski fakultet traži obustavu postupka dodjele počasnog doktorata Bandiću

ZAGREB - "Na sjednici senata Sveučilišta u Zagrebu pokrenut je postupak dodjele počasnog doktorata Milanu Bandiću. Vijeće Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu protivi se ovom postupku, kao i ranijoj dodjeli počasnog doktorata Draganu Čoviću.

Smatramo da dodjeljivanje počasti moćnim političarima, osobito onima osumnjičenima za protuzakonitosti, ozbiljno ugrožava temeljne akademske vrijednosti slobode, autonomije i društvene odgovornosti, kao i ugled Sveučilišta >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u Zagrebu.

Također se oštro protivimo samoj ideji da raspolaganje novcem poreznih obveznika bude kriterijem za dodjeljivanje počasti.

Upozoravamo da takve odluke krše članak 76. Statuta Sveučilišta u Zagrebu, koji kaže da se počasni doktorat može dodijeliti samo osobi iznimnog ugleda, kao i osobi koja je svojim radom pridonijela iznimnom napretku Sveučilišta, hrvatske znanosti ili kulture.

Zato od uprave Sveučilišta tražimo da se postupak dodjele doktorata Milanu Bandiću obustavi i pozivamo ostale sastavnice Sveučilišta da podrže naš zahtjev", objavljeno je na Facebook stranici FFZG-a.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.