Fič zadržao kreditni rejtig Srbije na B minus

Izvor: Beta, 12.Jan.2015, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fič zadržao kreditni rejtig Srbije na B minus

BEOGRAD, 12. januara 2015. (Beta) - Američka agencija za ocenu kreditnog rejtinga Fič (F i t c h Ratings) potvrdila je kreditni rejting Srbije B plus sa stabilnim izgledima, objavila je u ponedeljak Uprava za javni dug Srbije.

Kao ključne razloge za zadržavanje rejtinga Fič (f i t c h r a t i n g s.com) je naveo donošenje niza mera Vlade Srbije u drugoj polovini 2014. za smanjenje fiskalnog deficita, uključujući i budžet za 2015. godinu i postizanje dogovora sa Medjunarodnim monetarnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << fondom (MMF).

Mere uključene u budžet Srbije za 2015. godinu uglavnom su na troškovnoj strani i mogle bi da donesu uštede od 400 miliona evra (oko 1,5 odsto BDP), uključujući i smanjenje plata u javnom sektoru za 10 odsto, smanjenje subvencija i penzija.

Vlasti u Srbiji očekuju i smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru i odredjena poboljšanja prihoda budžeta, navode analitičari Fiča i dodaju da je namera Vlade da se deficit budžeta opšte države smanji sa oko osam odsto BDP u 104. na ispod šest odsto BDP u 2015 i ispod četiri odsto BDP u 2017. godini.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fič zadržao kreditni rejtig Srbije na B plus

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2015

Američka agencija za ocenu kreditnog rejtinga Fič (Fitch Ratings) potvrdila je kreditni rejting Srbije B plus sa stabilnim izgledima, objavila je danas Uprava za javni dug Srbije...Kao ključne razloge za zadržavanje rejtinga Fič (fitchratings.com) je naveo donošenje niza mera Vlade Srbije u drugoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.