Fič podigao kreditni rejting Makedoniji posle 13 godina

Izvor: B92, 15.Jun.2019, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fič podigao kreditni rejting Makedoniji posle 13 godina

Skoplje -- Agencija Fič podigla je kreditni rejting Makedoniji sa BB na BB+, nakon 13 godina, rekao je ministar finansija Severne Makedonije Dragan Tevdovski.

Poboljšani standardi vladanja podržavaju sprovo]enje reforma i povećavaju poverenje da se zemlja neće vratiti na nivo političke paralize kao u periodu izme]u 2014. i 2017. godine.

Tevdovski je rekao da će takav rejting za Severnu Makedoniju uticati pozitivno na sve investitore koje razmišljaju da investiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u regionu.

"Poboljšani kreditni rejting pozitivno će uticati na odluke investitora o njihovim novim investicijama, što će dodatno uticati na povećanje ekonomskog rasta, povećanje izvoza, povećanje zaposlenosti i povećanje plata"“, rekao je Tevdovski.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.