Izvor: S media, 03.Maj.2013, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fenomenalna priča: Sa skice na košulji nastao grad...

Pošto nije imao papir, iscepao je tek kupljenju košulju i na poleđini hartije nacrtao ono što će postati “Hazarsko ostrvo” ekstravagantni arhipelag usred Kaspijskog jezera.

Ovaj arhipelag koji će sačinjavati 55 veštačkih ostrva sa hiljadama stambenih jedinica i najmanje osam velikih hotela, autodromom za Formulu 1 i jahting klubom, Kulom Azerbejdžan. Podaci iz Aveste govore da će na Hazarskim ostrvima po završetku projekta biti 200 hiljada hotelskih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << soba, a potom će na ovaj arhipelag biti preseljeno 800 hiljada Azerbejdžanaca.

Ovo “hazarsko snoviđenje” je teško 100 milijardi dolara.

Kula vredna tri milijarde dolara

"Izgradnja kule koštaće tri milijarde dolara", kaže Ibrahimov.

"Neki ljudi mi mogu prigovarati... ali baš me briga. Izgradiću je. Radim po sopstvenom unutrašnjem osećaju, iz stomaka, i zato ću je izgraditi”.

Ibrahimov planira da živi na samom vrhu Kule Azerbejdžan. Vizija Hazarskih ostrva, napokon, nije toliko originalna koliko je, zapravo, simulacija “već viđene” vizije iz Dubaija.

Tri godine posle

Tri godine od početka vizije, Hazarska ostrva danas broje 4 veštačka ostrva, 1 most i 13 zgrada za stanovanje. Aleje palmi se protežu dokle pogled dopire:

"Gospodin Ibrahimov voli palme", dobacuje desna ruka Ibrahimova, 23-godišnja Nigar Huseinli.

Izvor: Biznis i finansije, S media Foto: Avesta Group

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.