Fejzer otpušta 6000 radnika

Izvor: B92, Tanjug, 19.Maj.2010, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejzer otpušta 6000 radnika

Njujork -- Američka farmaceutska kompanija "Fajzer" namerava da ukine 6.000 radnih mesta narednih nekoliko godina.

"Fejzer" zatvara osam svojih fabrika do 2015. godine u SAD-u i Irskoj i smanjuje obim poslovanja u još šest.

Fabrike u kojima će biti smanjen obim poslovanja nalaze se u Nemačkoj, Irskoj, Velikoj Britaniji i SAD-u, pre svega u Porto Riku, navedeno je u saopštenju "Fajzera".

Transfer proizvoda će, međutim, paralelno rezultirati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razvojem poslovanja više drugih fabrika, prenele su svetske agencije.

"Reorganizacija naše svetske mreže fabrika je od glavnog značaja za nastojanja da ostanemo konkurentni", istakao je jedan od rukovodilaca u "Fajzeru" Net Ričardi (Nat Ričiardi).

U "Fajzeru" će, međutim, pokušati da pronađu preuzimače fabrika koje će biti napuštene jer su veoma svesni uticaja te vrste promena na zaposlene i njihove porodice.

"Fajzer" trenutno ima 78 fabrika lekova koje zapošljavaju ukupno 33.000 ljudi u svetu. Krajem marta se ukupan broj zaposlenih u toj kompaniji povećao

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.