Izvor: Blic, 06.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Farmasvis' doneo nova radna mesta

'Farmasvis' doneo nova radna mesta

Fabrika lekova 'Farmasvis' juče je svečano otvorena u Ulici Milorada Jovanovića 9 u Železniku. Reč je o prvom proizvodnom pogonu u Srbiji koji je u potpunosti realizovan u skladu sa evropskim GMP standardima.

Početni kapacitet fabrike je deset miliona pakovanja lekova godišnje. Investicija je vredna tri i po miliona evra, a planirano je da ubuduće oko 50 odsto ukupne proizvodnje bude usmereno na izvoz u zemlje Evropske unije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Petr Nemec, predsednik kompanije 'Farmasvis', rekao je da odluka o investiranju u Srbiju nije doneta slučajno, već na bazi procene da je reč o centru regiona koji uprkos rizicima ima najveći razvojni potencijal.

Tomica Milosavljević, ministar zdravlja, ocenio je da novo ulaganje u veoma uređenoj i visokotehnološkoj oblasti farmaceutske industrije predstavlja dobar znak za dolazak drugih investitora na srpsko tržište.

Osim u zemljama bivše Jugoslavije, predstavništva 'Farmasvisa' nalaze se i u Grčkoj, Albaniji, Češkoj, Litvaniji... Kompanija je u Srbiji osnovana 2000. godine. Trenutno u našoj zemlji zapošljava više od 200 ljudi u sektorima marketinga, distribucije, proizvodnje i u logističkom centru.

D. O.

Saradnja dve zemlje

Vilhelm Mejer, švajcarski ambasador u Beogradu koji je prisustvovao svečanom otvaranju firme je rekao:

- Srbija i Švajcarska su u poslednje dve godine potpisale dva značajna sporazuma o promociji i zaštiti investicija, kao i izbegavanju dvostrukog oporezivanja koji su postavili okvir za bolju privrednu saradnju i investicije.

if(!window.goAdverticum)document.write('');if(window.goAdverticum)goAdverticum.addZone(31711);

|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.