Facebook najavljuje 1.000 novih radnih mjesta u Londonu

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Jan.2020, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook najavljuje 1.000 novih radnih mjesta u Londonu

LONDON - Facebook je u utorak objavio da ove godine planira otvoriti tisuću novih radnih mjesta u Velikoj Britaniji, a 'pojačanja' bi, između ostalog, trebala biti angažirana na razvoju alata za uklanjanje štetnih internetskih sadržaja.

Nova radna mjesta bit će otvorena uoči planiranog otvaranja novog ureda u Londonu 2021. godine a njima će >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << se ukupni broj Facebookovih zaposlenika na Otoku povećati na 4.000.

Facebookova poslovna direktorica Sheryl Sandberg službeno će najaviti zapošljavanje dodatnih radnika prije odlaska u Davos na Svjetski ekonomski forum (WEF).

Glavni grad Velike Britanije najveće je Facebookovo inženjersko središte izvan SAD-a.

Prema izvješćima koja se pozivaju na američku kompaniju, više od polovine novih radnih mjesta bit će fokusirano na tehnologiju, uključujući programski inženjering, dizajn proizvoda i znanost o podacima.

Novi će se radnici također baviti razvojem aplikacija WhatsApp i Workplace.

Dio novih radnika mogao bi biti angažiran u Facebookovom timu „Community Integrity" koji proizvodi alate za otkrivanje i uklanjanje štetnih sadržaja na platformama poput Messengera, Instagrama i Whatsappa.

Proširenje tog tima vremenski se poklopilo s nastojanjima Facebooka da vratiti povjerenje korisnika nakon skandala s Cambridge Analyticom.

Tvrtka se 2018. godine našla na udaru kritika nakon što je otkriveno da je britanska tvrtka za političko savjetovanje Cambridge Analytica dobila pristup podacima 87 milijuna korisnika bez njihove privole.

U srpnju te godine američka Federalna komisija za trgovinu (FTC) odrezala je Facebooku kaznu od pet milijardi dolara zbog nedostatne zaštite korisničkih podataka i zbog kršenja pravno obvezujućeg sporazuma s američkom vladom o zaštiti privatnosti.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Facebook zapošljava još 1.000 Britanaca

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jan.2020

Facebook će otvoriti novih 1.000 radnih mjesta u Londonu tokom godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.