FON da se izjasni o doktoratu Malog do 26. oktobra

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Sep.2019, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FON da se izjasni o doktoratu Malog do 26. oktobra

BEOGRAD - Fakultet organizacionih nauka ima rok do 26. oktobra da se izjasni o osporenoj doktorskoj disertaciji Siniše Malog i da svoj odgovor pošalje Odboru za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, saznaje Danas.

Iako je Odbor na sednici održanoj 15. jula, odlučio da predmet bude vraćen FON-u na ponovno odlučivanje i rok za to je bio dva meseca, zbog letnje pauze rok je počeo da teče tek od 26. avgusta. Dopis Odbora je, prema našim saznanjima, prosleđen stručnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << komisiji da se izjasni i napiše odgovor, a članove NN veća FON-a o tome je izvestio dekan Milija Suknović.

Podsetimo, stručna komisija, koju je formiralo NN veće FON-a, zaključila je da je doktorska disertacija Siniše Malog „rezultat samostalnog naučnoistraživačkog i stručnog rada kandidata", te da „iako postoje određeni propusti, oni po obimu i značaju nisu doveli u pitanje osnovne naučne doprinose i originalnost ovog rada".

analiza koju je komisija sprovela korišćenjem programa Turnitin pokazala je da ne postoje elementi sistematskog preuzimanja tuđih tekstova. Propusti u citiranju pojedinih izvora literature su pronađeni u sedam odsto obima doktorata, navedeno je, između ostalog u izveštaju stručne komisije čiji su članovi Dejan Erić, profesor Beogradske bankarske akademije, Vinko Kandžija, profesor emeritus na Univerzitetu u Rijeci, Tomaž Čater, profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u LJubljani i Dragan Mikerević, profesor Ekonomskog fakulteta u Banja Luci.

Nakon što je Etička komisija FON-a, a potom i fakultetsko Nastavno-naučno veće stalo iza ovog izveštaja, predmet se našao pred univerzitetskim Odborom za profesionalnu etiku kao drugostepenim organom, pošto su stigle četiri žalbe na odluku FON-a.

Odbor je na sednici 15. jula utvrdio da je mišljenje stručne komisije, na osnovu kojeg je doneta odluka fakultetskog Nastavno-naučnog veća nepotpuno, nejasno i kontradiktorno, što ga sprečava da donese konačnu odluku, pa je predmet vratio FON-u na ponovno odlučivanje.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.