FIC pozvao evropske insitucije da aktivno podrže Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2018, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIC pozvao evropske insitucije da aktivno podrže Srbiju

Posebnu pažnju, kako navode iz FIC-a, treba posvetiti ostvarenju održive fiskalne konsolidacije

Delegacija Saveta stranih investitora (FIC) pozvala je evropske institucije, tokom dvodnevne posete Briselu, da aktivno podrže Srbiju.

Delegacija FIC-a je prilikom posete Briselu, petu godinu za redom, imala seriju uspešnih sastanaka sa predstavnicima Evropske komisije, s ciljem da kao pouzdan partner kako Vladi Srbije, tako i Evropskoj uniji, pruži podršku procesu evropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << integracija Srbije, navodi se u saopštenju FIC-a.

- Srbija nastavlja stabilan ali umeren napredak u reformama, što je osiguralo stabilnost ali nije dovoljno da se ostvari postavljen cilj. Kako bi se sustigao nivo ekonomskog razvoja u EU- snažnija privreda i viši životni standard - potrebno je da Srbija ubrza reforme i pristupne pregovore - rekla je predsednik FIC-a Jana Mihajlova na sastanku sa direktorkom za zapadni Balkan Henovevom Ruis Kalaverom.

(strukturnim reformama, posebno privatizaciji i korporativizaciji državnih preduzeća) i unapređenju primene zakona, posebno u oblasti poreza jačanjem poreske administracije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.