FENOMENALNA VEST: Stiže povećanje plate, ONI će primati VIŠE OD 1.000 EVRA mesečno!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 15:35

FENOMENALNA VEST: Stiže povećanje plate, ONI će primati VIŠE OD 1.000 EVRA mesečno!

Za povećanje najzaslužniji Aleksandar Vučić.

Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je danas da će plate rudarima Resavice biti povećane za 10 odsto i naveo da je nađen način da ta isplata bude na komercijalnoj osnovi, a da ne bude iz tekuće budžetske rezerve i kroz povećanje subvencija.

- Čuli ste predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je zamolio da pronađemo način da rudarima u rudniku Resavica isplatimo uvećane zarade, s obzirom da su plate u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << javnom sektoru od januara povećane za 10 odsto. Bilo nam je važno da nađemo način i da kao što je predsednik rekao to ne bude iz budžetske rezerve niti kroz povećanje subvencija - rekao je on prilikom posete Dnevnom centru i klubu za starije "Anđelka Trnavac", odgovarajući na pitanje Tanjuga da li će rudari Resavice dobiti povišicu.

Dodao je da je nađen način da isplata bude na komercijalnoj osnovi, što je prema njegovim rečima za rudare najsigurnije, najbezbednije i dugoročno jedino pravo rešenje.

Podsetimo, ovo povećanje najavio je nedavno predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obraćanja javnosti:

- Zamolio bih Vladu Srbije da razmotri povećanje plata, jer ne spadaju u javni sektor, rudarima Resavice, da mogu da dobiju 10 odsto povećanja. Kažite gospodinu Malom da je to moja molba - istakao je Vučić.

Plata rudara bi sa tim povećanjem bila više od 117.000 dinara, odnosno više od 1.000 evra mesečno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.