FBiH: Proizvodnja manja 1,4 odsto

Izvor: B92, 16.Jun.2010, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBiH: Proizvodnja manja 1,4 odsto

Sarajevo -- Industrijska proizvodnja u Federaciji BiH /FBiH/ u maju manja je za 1,4 odsto u odnosu na april, a veća za 4,4 odsto u odnosu na isti mesec lani.

Ukupna industrijska proizvodnja za prvih pet meseci veća je za 3,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju podaci federalne Agencije za statistiku.

U području vađenje ruda i kamena industrijska proizvodnja za navedeni period manja je za 8,2 odsto u odnosu na prvih pet meseci lani. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Istovremeno je industrijska proizvodnja u područjima prerađivačke industrije i proizvodnje i snabdevanja električnom energijom, gasom i vodom veća za 4,7 odnosno 9,5 odsto.

Prema glavnim grupacijama industrijskih proizvoda, za prvih pet meseci u odnosu na isti period prošle godine, proizvodnja beleži povećanje energije za 3,9 odsto, intermedijarnih proizvoda, osim energije za 2,4 odsto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 50,6 odsto i netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,9 odsto, dok je zabeleženo smanjenje kapitalnih proizvoda za 17,5 odsto.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.