Ex-Ju gigant prodao sve što se mogao prodati: Ostalo novca za još dve plate i katanac na bravu

Izvor: B92, 13.Nov.2019, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ex-Ju gigant prodao sve što se mogao prodati: Ostalo novca za još dve plate i katanac na bravu

Mostar -- Sve što se prodati moglo već se prodalo, nekad najbogatija hercegovačka kompanija ima još novca za dve plate preostalim radnicima i otpremnine.

Kako pregovori sa strateškim partnerima ne miču s mrtve tačke tako se i nameće očiti zaključak da je kraj godine kraj i za mostarski Aluminij.

U ovoj fabrici radilo je 900 radnika. U julu je prestala proizvodnja, jer je isključena struja ovom gigantu.

Poslednje količine metala su prodate po tenderu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a novac će koristiti da se isplate novembarska i decembarska plata. Oko 300 preostalih radnika dobiće otpremninu.

Sve priče o strateškom partneru i pokretanju proizvodnje u najvećem BiH izvozniku ostaju samo prazne priče, prenosi Klix.ba.

Ljudima iz Aluminija ostaje večna dilema zašto vlada FBiH nikad nije implementirala famozni aneks 8 sporazuma iz 2013. godine u kojem se predviđa subvencionisanje cene električne energije.

Podsećamo, Aluminiju d.d. Mostar zbog dugova od preko 400 miliona KM isključena je struja 10. jula ove godine. Kompanija je narednih meseci otpustila više od 500 radnika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KRAJ ALUMINIJA Ima novca još samo za dve plate i otpremnine

Izvor: Blic, 13.Nov.2019

Nekada najbogatija hercegovačka kompanija, Aluminij, ima novca još za samo dve plate preostalim radnicima i za otpremnine, piše portal "Klix.ba".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.