Evropska komisija zabrinut zbog ekonomske situacije u Srbiji

Izvor: S media, 04.Sep.2009, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska komisija zabrinut zbog ekonomske situacije u Srbiji

Generalni sekretar Evropske konfederacije sindikata (EKS) Džon Monks, posle razgovora sa liderima dva reprezentativna sindikata Srbije - Savezom samostalnih sinikata (S S S) i UGS "Nezavisnost" Ljubisavom Orbovćem i Branislavom Čankom, izrazio je duboku zabrinutost EKS zbog sadašnje ekonomske situacije u Srbiji.

U saopštenju Saveza samostalnih sindikata navodi se je Monks tokom razgovora koji su vodjeni prethodna dva dana u Briselu posebnu pažnju posvetio ulozi Medjunarodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << monetarnog fonda (MMF) i podržao zahteve dva srpska sindikata da budu u potpunosti konsultovani o predloženim merama za rešavanje ekonomske krize u zemlji.

Monks je, kako je navedeno, kazao da će MMF-ove "predložene mere imati vrlo teške posledice po mnoge u Srbiji i zato je važno da se glas sindikata čuje na odgovarajući način i uvaži njihov zahtev da sav teret ne padne na radnička pleća".

Razgovori o ostalim temama, madju kojima i o pitanju učešća sindikata Srbije u procesima evropskih integracija, biće predmet narednih susreta u Beogradu i Evropskoj konfederaciji sindikata, najvaljeno je u saopštenju Samostalnog sindikata.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.