Evropska komisija ulaže 2,5 miliona evra u regionalni razvoj Srbije

Izvor: Blic, 30.Jun.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska komisija ulaže 2,5 miliona evra u regionalni razvoj Srbije

Šef Delegacije Evropske komisije u Srbiji Žozep Ljoveras potpisao je danas sa pet regionalnih agencija za ekonomski razvoj ugovore o donaciji, u vrednosti od 2,5 miliona evra.



Ugovori su potpisani sa agencijom za razvoj Šumadije i Pomoravlja, agencijom za razvoj istočne Srbije, razvojnom agencijom Banata, Pčinjskog i Jablaničkog okruga, kao i sa razvojnom agencijom Zlatibora. Ljoveras je objasnio da današnji ugovori predstavljaju početak realizacije projekata >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predpristupnih fondova EU (IPA) za 2007. godinu u oblasti regionalnog razvoja ukupne vrednosti od 42 miliona evra.

Ljoveras je istakao da je jačanje regionalnih agencija za razvoj veoma važno za ekonomski i socijalni razvoj Srbije i izrazio nadu da će nova, evropski orijentisana, Vlada Srbije do kraja godine usvojiti Zakon o ravnomernom regionalnom razvoju.

Potpredsednik Vlade Srbije Božida Đelić ocenio je da postoje velike razlike između pojedinih delova države i zato je cilj da se te razlike u regionima smanje.

"Naša ambicija je da do kraja 2008. godine, pored dobijanja statusa kandidata, dobijemo pristup strukturnim fondovima EU koji će biti namenjeni regionalnom razvoju, poljoprivredi i jačanju ljudskih resursa", rekao je Đelić.

Prema njegovim rečima, očekuje se da se iz IPA fondova za ravnomerni regionalni razvoj do 2011. godine izdvoji oko 150 miliona evra.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Donacije EU za regionalni razvoj

Izvor: B92, 30.Jun.2008

Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić i šef delegacije Evropske komisije Žozep Ljoveras potpisali su ugovore o donaciji EU u ukupnom iznosu od 2,5 miliona evra...Donacije će biti namenjene regionalnim agencijama za razvoj sa sedištima u Kragujevcu, Leskovcu, Užicu, Zrenjaninu i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.