Evropska komisija odobrila: MOL preuzima OMV Slovenija

Izvor: Capital.ba, 20.Maj.2023, 16:58

Evropska komisija odobrila: MOL preuzima OMV Slovenija

LJUBLJANA – MOL grupa, čija je Ina članica, dobila je odobrenje Evropske komisije, čime su ispunjeni svi uslovi za preuzimanje 92,25 odsto udjela u OMV Slovenija. FOTO: OMV Ina i MOL dobili su konačnu saglasnost Evropske komisije za preuzimanje OMV Slovenija, čije se okončanje očekuje do kraja juna, nakon čega će Ina povećati svoj udio u OMV Slovenija sa sadašnjih 7,75 na 33 odsto, prenijela je Ina. Odobrenje dolazi nakon detaljne analize MOL grupe o potencijalnom preuzimanju maloprodajne >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << mreže OMV Slovenija. Kao preduslov za pozitivnu odluku Evropske komisije o preuzimanju OMV-a, MOL grupa je u martu potpisala sporazum o prodaji 39 benzinskih stanica Shell-u iz svoje buduće kombinovane maloprodajne mreže u Sloveniji. Zaključivanje transakcije sa OMV Slovenija očekuje se do 30. juna ove godine. Istovremeno će se, kažu u Ini, implementirati sporazum MOL-a i Ine prema kojem će INA povećati svoj udio u OMV-u Slovenije sa sadašnjih 7,75 odsto na 33 odsto. “Preuzimanje poslovanja OMV-a u Sloveniji omogućiće INA-i i MOL-u da u većoj mjeri nego danas iskoriste cjelokupne proizvodne, logističke i rafinerijske kapacitete u širem srednjeevropskom regionu, a grupacija MOL u partnerstvu sa Inom će postati drugi najveći igrač na slovenačkom tržištu”, kaže on u saopštenju za javnost. Dodaje se da se na nivou MOL grupe izražava uvjerenje da će ovom transakcijom i dovršenjem sanacionih mjera za zaštitu tržišne konkurencije biti dodatno ojačana tržišna konkurencija u Sloveniji, jer je, kako se navodi, pojava jakog drugog igrača će izvršiti pritisak na dominantnog pružatelja usluga te će rezultirati boljim cijenama i kvalitetom za sve kupce u Sloveniji. Vodeći tržišni udio u prodaji goriva u Sloveniji trenutno ima Petrol. Чланак Evropska komisija odobrila: MOL preuzima OMV Slovenija се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropska komisija odobrila: MOL preuzima OMV Slovenija

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Maj.2023

LJUBLJANA - MOL grupa, čija je Ina članica, dobila je odobrenje Evropske komisije, čime su ispunjeni svi uslovi za preuzimanje 92,25 odsto udjela u OMV Slovenija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.