Evro je mrtav, vratite nacionalnu valutu

Izvor: Vesti-online.com, 30.Apr.2017, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Evro je mrtav, vratite nacionalnu valutu"

Francuski desničarska kandidatkinja za predsednika Marin le Pen izjavila je da je "evro mrtav" i dodala da Francuska treba da vrati nacionalnu valutu.

Evro je "teret“ za francusku ekonomiju, zemlja mora da bude u stanju da kontroliše svoju nacionalnu valutu, rekla je Le Penova u intervjuu za "Parizijen“.

- Moramo da kontrolišemo valutu, da je prilagodimo ekonomiji, jer je danas jedinstvena valuta teret -  izjavila je Le Penova i dodala da je "evro mrtav".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Ona je naglasila da planira da stekne pravo da kontroliše nacionalnu valutu, objašnjavajući da bi to značilo pretvaranje evra u novac koji bi koristile samo "velike kompanije koje se bave međunarodnom trgovinom“.

Ukoliko bude izabrana, Le Penova planira da održi referendum o izlasku iz Evropske unije u prvoj polovini 2018. godine, nakon pregovora sa drugim zemljama-članicama EU.

Nezavisni kandidat Emanuel Makron i Le Penova su 23. aprila izbili kao dva glavna kandidata u prvom krugu izbora i oni će se suočiti u drugom krugu planiranom za 7. maj. Prema najnovijim istraživanjima, očekuje se da Makron pobedi u drugom krugu sa nekih 59 odsto glasova, dok se očekuje da će Le Penova izgubiti sa 40 odsto.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Evro je mrtav: Le Penova poziva na povratak francuske valute

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2017

Francuski desničarska kandidatkinja za predsednika Marin le Pen izjavila je da je "evro mrtav" i dodala da Francuska treba da vrati nacionalnu valutu..Evro je "teret" za francusku ekonomiju, zemlja mora da bude u stanju da kontroliše svoju nacionalnu valutu, rekla je Le Penova u intervjuu za "Parizijen"...KONFERENCIJA...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.