Evo kome je Srbija obećana zemlja

Izvor: B92, 10.Jan.2024, 16:22

Evo kome je Srbija obećana zemlja

Stranim radnicima je prošle godine izdato više od 50.000 radnih dozvola. Među njima je najviše ljudi iz Rusije.

To je objavio na svom sajtu Savez samostalnih sindikata Srbije pozivajući se na podatke Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Rusima, koji se nalaze na prvom mestu po broju izdatih dozvola, izdato je 19.645 dozvola, Kinezima 10.198, Turcima 4.946, Indijcima 4.914 i Nepalcima 1.074 dozvole.

Većinu dozvola dobili su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << muškarci, pa je među ruskim državljanima koji su dobili dozvolu da rade u Srbiji bilo samo 5.375 žena, među Kinezima je tek svaka deseta bila žena.

Kada je reč o poslovima koje rade, ne postoji zvanična evidencija o tome, ali se pretpostavlja da je najveći broj angažovan na gradilištima, plantažama voća i povrća, u kioscima zdrave hrane, kao i na mestima vozača autobusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.