Evo koliko koštaju stanovi u Crnoj Gori

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 15:00

Evo koliko koštaju stanovi u Crnoj Gori

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu 2023. godine iznosila je 1.790 evra, pokazuju podaci Monstata.

U Podgorici cena kvadratnog metra stana iznosila je 1.862 evra.

Na primorju je cena 1.771 evra, a u središnjem regionu države 915 evra.

Na severu prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila je 1.091 evro.

Iz Monstata poručuju da prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u značajnoj meri zavisi od učešća stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje.

"Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosečna cena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cena će biti veća", dodaju iz Monstata, prenosi RTCG.

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u četvrtom kvartalu protekle godine iznosila je 1.795 evra.

U kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila je 589 evra.

Prema metodologiji istraživanja "cene stanova u novogradnji", u obračun prosečne cene kvadratnog metra stana u novogradnji u obzir se uzimaju samo stanovi koji su prvi put prodati na tržištu, odnosno za koje je prvi put zaključen kupoprodajni ugovor.

"Predmet posmatranja ovog istraživanja nijesu stanovi starog stambenog fonda, niti ostale vrste nepokrenosti: poslovni objekti, zemljište i drugo. Istraživanje ne predstavlja odraz ponude i potražnje novih stanova na tržištu, već cene obračunate na osnovu zaključenih kupoprodajnih ugovora", zaključuje se u saopštenju Monstata.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Evo koliko koštaju stanovi u Crnoj Gori

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Feb.2024

PODGORICA - Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu 2023. godine iznosila je 1.790 evra, pokazuju podaci Monstata.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.