Evo koja društvena mreža donosi najviše novca VIDEO

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 20:07

Evo koja društvena mreža donosi najviše novca VIDEO

Suština društvenih mreža leži u međusobnom povezivanju i razmeni informacija.

Davne 1997. godine, "Six Degrees" je uveo funkcionalnost zbog koje ovaj sajt možemo nazvati pretečom društvenih mreža u obliku koje danas poznajemo.

"Six Degrees" je omogućio svojim korisnicima međusobno slanje poruka, i to je tada bilo nešto zaista revolucionarno, ali društvene mreže su toliko uznapredovale da nam danas omogućavaju i da zaradimo.

Da ste se pre desetak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godina pitali da li su društvene mreže dobre za biznis – možda bi bilo mesta sumnji. Danas više niko ni ne misli da je moguće da odgovor na to pitanje bude odričan, samo se postavlja dilema na koji način je najbolje iskoristiti društvene mreže u cilju promocije svog poslovanja.

"Prva platforma koja najviše dovodi do zarade jeste Instagram. Jednostavno nekako je optimizovan da mogu da se koriste neki Instagram šopovi, jednostavno je dobra za generisanje novca, iz biznis ugla, ali uopšte i pojedinci mogu da zarade neki novac. Sa druge strane vidimo da TikTok sada to vrlo brzo sustiže. Globalno TikTok je postao alatka koja može da dovede do nekih novčanih prihoda. Evo i kod nas stiže prva monetizacija tako da kreatori koji su malo gledaniji, koji imaju više pregleda mogu da zapravo zarade preko same mreže", rekao je TikTok ekspert Veliša Popović.

Instagram i TikTok su odlične mreže za promovisanje malih biznisa, ali i za promociju velikih kompanija, brendova i proizvoda. Ove mreže vam nude razne alate za promociju i zaradu.

"Društvene mreže mogu pomoći u promovisanju malih biznisa. Tako da sam ja u tom cilju počela da snimam za naš porodični posao potpuno spontano i slučajno jer smatarm da kroz video mogu da prikažem sve benefite koje mi zapravo nudimo. Nama zbog prirode posla pošto se bavimo izradom nameštaja je i dalje Instagram fokus kao mreža, međutim imamo i TikTok. Podjednako su važne i popularne", rekla je PR za firme za nameštaj Vladana Milojević.

Naravno ne smemo izostaviti ni Youtube kao i Linkedin.

LinkedIn je najveća "poslovna" mreža sa skoro 800 miliona korisnika širom sveta. Kao i Fejsbuk i Instagram, koristi se za virtuelno povezivanje ljudi, ali u ovom slučaju isključivo u poslovne svrhe. LinkedIn je idealna mreža za promociju kompanije i konekcija sa potencijalnim klijentima, partnerima i drugim zainteresovanim akterima. Koristi se i za regrutaciju kandidata za posao, što je opet jedan vid pomoći.

Možete zaraditi putem društvene mreže, podsećaju stručnjaci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.