Evo ko će preuzeti Sberbanku: Čeka se samo službena potvrda

Izvor: B92, 01.Mar.2022, 20:00

Evo ko će preuzeti Sberbanku: Čeka se samo službena potvrda

Ljubljana -- Komitentima Sberbanke Slovenija od ponedeljka ujutro nisu bile dostupne njene usluge, a uplate i isplate su do srede maksimalno 400 evra dnevno.

Ponudu za preuzimanje posrnule podružnice Sberbanke u Sloveniji dala je Nova Ljubljanska banka (NLB), objavili su neslužbeno u utorak slovenski mediji, a još se čeka službena potvrda banke i regulatora.

Tako bi sve poslovnice Sberbanke već u sredu mogle opet da počenu normalno da posluju bez restrikcija za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oko 45 hiljada klijenata te banke i ne bi bila potrebna aktivacija garantne šeme koja ulagačima jemči za depozite do sto hiljada evra u slučaju da bi došlo do likvidacije te banke, javljaju poslovni list “Finance” i slovenski javni radio servis, prenosi Poslovni dnevnik.

Cena za preuzimanje slovenske filijale Sberbanke koju je dala NLB nije poznata, ali se verojatno radi o "fire sale" ceni, odnosno diskontnoj ceni kod hitne prodaje u slučaju neprilika, javljaju slovenski mediji.

Komitentima Sberbanke Slovenija od ponedeljka ujutro nisu bile dostupne njene usluge, a uplate i isplate do srede su maksimalno određene do iznosa 400 evra dnevno.

Mediji javljaju da je i više političkih stranaka ovih dana tražilo da se za Sberbanku nađe što brže rešenje budući da u toj banci imaju i račune za praćenje troškova kampanje pred parlamentarne izbore koji se održavaju 24. aprila, na računu koji po zakonu mora da kontroliše izborna komisija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NLB preuzima Sberbanku u Sloveniji

Izvor: Capital.ba, 02.Mar.2022, 10:53

LJUBLJANA – Nova ljubljanska banka (NLB) preuzima Sberbanku u Sloveniji, objavila je Banka Slovenije. Foto: nlb.rs U Banci Slovenije ističu da su tim rješenjem zadržali finansijsku stabilnost Slovenije, ne opterećujući druge banke ili državni budžet. Kako su naveli, bile su dostupne dvije opcije...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.