Evo kako će izgledati izložbeni prostor na EXPO 2027

Izvor: B92, 21.Jun.2023, 22:05

Evo kako će izgledati izložbeni prostor na EXPO 2027

Beograd će biti domaćin Svetske izložbe EXPO 2027.

To je danas odlučeno na Generalnoj skupštini Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) u Kongresnoj palati Isi le Mulino u okolini Pariza.

Naš glavni grad odneo je pobedu u konkurenciji pet gradova i to sa temom "Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve".

Srbija, je prvi put na Svetskoj izložbi učestvovala pre 136 godina, a prošle godine u Dubaiju se predstavila u najvećem paviljonu do tada, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na 2.000 kvadratnih metara, koji je specijalno izgrađen za tu priliku.

Kroz više od 150 manifestacija za šest meseci naša zemlja je tada predstavila svoje inovacije, tradiciju, privredne potencijale, turističku ponudu, kao i kreativne stvaraoce i naučnike koji su ostavili trag u istoriji, ali i one koji stvaraju danas.

Član Radne grupe za ovu veliku međunarodnu manifestaciju bio je ministar finansija Siniša Mali.

Pročitajte još:

Srbija pobedila! Vučić: "Neverovatna prilika, fantastične vesti" VIDEO

Mali: "Velika čast. Ukupan efekat – preko milijardu evra; Doći će 120 zemalja"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.