Evo kako će izgledati budući najveći akva-park u Srbiji FOTO

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 12:22

Evo kako će izgledati budući najveći akva-park u Srbiji FOTO

Panonske terme, akva-park u Inđiji, imaće tobogane dužine oko jednog kilometra, a kompleks bazena sa hotelom biće izgrađen na površini od 6 hektara.

Vrednost investicije je 12 miliona evra, najavio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

"Ovo nije samo zabava u akva-parku, već i zapošljavanje novih radnika, kao i upotpunjavanje kompleksa brojnim sportskim sadržajima u okviru hotelske infrastrukture", istakao je predsednik opštine, uveren da će u maju sledeće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine biti završena izgradnja prvih šest bazena u Inđiji, piše eKapija.

Milan Milojević, vlasnik kompanije Voda Sinđelić Ždrelo, koja je investitor ovog projekta, najavljuje izgradnju najpre šest bazena, hotel, restorane...

"Za Panonske terme planiramo objekat od 16.000 kvadratnih metara. Biće izgrađena tri zatvorena i tri otvorena bazena, prateći sadržaji, restorani, kongresne sale, igraonice, teretane", istakao je Milojević, predstavljajući novinarima prvu fazu izgradnje akva-parka.

On je rekao da će u tom trenutku u hotelu biti zaposleno 150 radnika.

Druga faza investiranja podrazumevaće još zatvorenih i otvorenih bazena, kao i dodatno proširenje smeštajnih kapaciteta.

Gradnja je počela pre dve nedelje, a sada se radi na bušotini od 1.100 metara, gde se očekuje termalna voda od 63 stepena, kapaciteta 30 litara u sekundi.

Kako portal podseća, ovaj projekat najavljuje se kao najveći akva-park u Srbiji, sa luksuznim hotelom, velnes i spa centrom, apartmanskim pansionima, zatvorenim i otvorenim bazenima, terenima za fudbal sa veštačkom i prirodnom travom, po dva košarška, odbojkaška i teniska terena, terenima za odbojku na pesku i mini-golf, teretanom, dečjim parkom na otvorenom i igraonicama u objektu, auto-kampom, letnjom pozornicom i parkingom.

Akva-park će imati 12 bazena – 5 zatvorenih ispod jedinstvene kupole i 7 bazena na otvorenom. Spoljašnji bazeni planirani su kao mala jezera, dok će unutrašnji imati tobogane.

Hotel Panonske terme prostiraće se na 14.000 metara kvadratnih, imaće 4 sprata sa 110 soba i apartmana sa pogledom na akva-park, dva restorana, barove i tri multifunkcionalne kongresne sale. Na krovu hotela nalaziće se krovna terasa sa restoranom i pogledom na Panonsku ravnicu. Realizacija projekta planirana je u tri faze.

U prvoj, koja će trajati 30 meseci, gradiće se akva-park, zatvoreni bazeni pod kupolom površine 1.400 metara kvadratnih i dva otvorena bazena površine 700 metara kvadratnih i deo hotela sa 40 soba.

U drugoj fazi u periodu od 18 meseci gradiće se još 5 otvorenih bazena na 1.000 kvadrata i dogradnja hotela sa još 70 soba.

Treća faza obuhvatiće apartmanske paviljone, auto-kamp, letnju pozornicu i sportske terene. Kompleks će uposliti 140 radnika, a moći će da primi od 2.000 do 3.000 kupača dnevno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.