Eurocable ipak ide u stečaj

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Apr.2016, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eurocable ipak ide u stečaj

ZAGREB -  Zagrebačka tvrtka Eurocable, inače u vlasništvu matične kompanije Eurocable Group (ECG) većinskog vlasnika Ernesta Tolja, unatoč svojem protivljenju, pa tako i priloženom dokazu da nije blokirana, odnosno nelikvidna, jučer je ipak završila u stečaju, objavio je Poslovni dnevnik.

Razlog stečaja je prezaduženost tvrtke, što je utvrdio Trgovački sud u Zagrebu, i to zanimljivo uz pomoć financijsko-knjigovodstvenog vještačenja, kako bi sve bilo sto posto točno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << />
Sudski vještak Zoran Mihajlović u konkretnom se slučaju očitovao detaljno na okolnost postojanja stečajnog razloga, a nakon te potvrde prezaduženosti u nalazu vještaka sud je jučer otvorio stečaj nad navedenim dužnikom.

U nalazu vještaka ističe se da dužnik nema zaposlenih radnika, a da je blokada računa prestala temeljem sporazuma sa PBZ, RBA i HBOR-om.

Prema pisanju Poslovnog dnevnika, tvrtka nema mogućnosti nastavka poslovanja. Ima imovinu koju čine poslovni udjeli u tri trgovačka društva u ukupnom iznosu od 50 tisuća kuna, i to 100 posto u društvima Eurocable distribucija i RM nekretnine te 50 posto u tvrtki Domaći proizvođači kabela.

Očekivalo se rješenje kroz poslovni plan koji radi matična tvrtka, no na sudu je utvrđeno da se trenutno ne može dovršiti tijek pregovora bez potpisa HBOR-a odnosno njegovog nadzornog odbora koji nije formiran, ističe list.

Ključno je pitanje hoće li se Eurocable žaliti, a naročito zato što se stečaju dosad u više navrata tijekom prethodnog postupka usprotivio, pa i zatražio odgodu odluke kako bi se očitovao na nalaz vještaka.

Na tržištu se mogu čuti navodi da stečaj ove tvrtke dolazi kao posljedica brzog rasta u kabelskom biznisu koji je kriza srezala, kao i zaduženosti, uključujući i visoke kamate.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.