Etihad uzima 56 Boinga, 87 Erbasova

Izvor: BKTV News, 17.Nov.2013, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etihad uzima 56 Boinga, 87 Erbasova

vio kompanija Etihad ervejz iz Abu Dabija i evropski proizvodjač aviona Erbas (Airbus) potpisali su danas ugovor o kupovini 87 aviona ukupne vrednosti 19 milijardi dolara.
Izvršni direktor Itihada Džejms Hogan rekao je na konferenciji za novinare prvog dana 13. avio mitinga u Dubaiju da se, uz mogućnost kupovine još aviona, ugovor odnosi na nabavku ukupno 117 letelica.
Porudžbina za sada uključuje 50 aviona tipa A350-XWB, 36 aviona tipa A320-neo i jedan Erbas tipa A330.
Hogan >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je podsetio na partnerstvo Etihada i Erbasa od osnivanja avio kompanije, koja je na svom prvom letu imala avion Erbas A330.
Etihad ervejz je ranije danas saopštio da je poručio i 56 aviona od američkog proizvodjača Boing (Boeing) i da će za nove letelice tog konstruktora izdvojiti 25,2 milijarde dolara.
Etihad ervejz, koji je i manjinski vlasnik Er Srbije (Air Serbia), prošle nedelje je obeležio 10 godina od osnivanja.
Izvor: B92, Beta
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Etihad ervejz od Erbasa kupuje 87 aviona

Izvor: Danas, 17.Nov.2013

Avio kompanija Etihad ervejz iz Abu Dabija i evropski proizvođač aviona Erbas potpisali su juče ugovor o kupovini 87 aviona ukupne vrednosti 19 milijardi dolara.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.