Etihad ervejz otkrio: Izlazi li iz suvlasništva?

Izvor: B92, 13.Nov.2017, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etihad ervejz otkrio: Izlazi li iz suvlasništva?

Abu Dabi -- Avio-kompanija Etihad ervejz ne planira da izađe iz manjinskih suvlasništava koje ima u drugim avio-kompanijama

To je izjavio izvršni direktor Etihada Piter Baumgartner.

"Vremena su teška, ne samo za Etihad, već za sve avio-kompanije na Bliskom istoku, zbog niskih cena nafte i problema prekapaciranosti na koji je industriji trebalo dosta vremena da se navikne. Zatim smo imali i problem sa bezbednosnom situacijom i terorizmom, što sve vodi savršenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oluji loših stvari", rekao je Baumgartner u intervjuu za list "Nešenel" iz Abu Dabija.

Priznao je da je u nekim avio-kompanijama u kojima je Etihad bio suvlasnik došlo do drugačijeg ishoda od željenog, ali i dodao "Dve to nas je primoralo da se osvestimo i smislimo gde želimo da budemo sutra, za pet ili deset godina".

Uprkos razočaranju doživljenom sa dve evropske partnerske avio-kompanije, Alitalijom i Er Berlinom, Baumgartner je izričit povodom toga da "u ovoj fazi Etihad nema planove za izlazak iz bilo kog postojećeg partnerstva", pri čemu je kao veliki uspeh izdvojio kod-šer ugovor sa indijskim Džet ervejzom.

"Ne postoje planovi za izlazak iz drugih manjinskih suvlasništva", poručio je Baumgartner.

Kako je dodao, Etihad očekuje da će 2017. biti još jedna "stagnirajuća godina" u smislu rasta kapaciteta, ali da nije sve "depresija i propast" kako vlada mišljenje.

Avio-kompanija iz Abu Dabija se ove godine "resetovala", prema njegovim rečima, kako bi odgovorila zaokretu u tražnji i ponovo je razmotrila tokove avio-saobraćaja tokom restrukturiranja.

Naveo je da Etihad ne planira nove narudžbine aviona i da boing "787" i dalje predstavlja kičmu flote.

"Mere rezanja trošlova nastaviće se i tokom sledeće godine. Etihad neće tražiti spajanje sa avio-kompanijom Emirati", zaključio je Baumgartner komentarišući poslednje glasine o spajanju prevoznika iz Abu Dabija i Dubaija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Etihad ne izlazi iz suvlasništva u drugim avio-kompanijama

Izvor: Blic, 13.Nov.2017

Avio-kompanija Etihad ervejz ne planira da izadje iz manjinskih suvlasništva koje ima u drugim avio-kompanijama, izjavio je danas izvršni direktor Etihada, Piter Baumgartner...– Vremena su bila teška, ne samo za Etihad nego za sve avio-kompanije na Bliskom Istoku. Kako zbog niske cene goriva tako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.